Blogs

Ontdek de "nieuwe wij"!
We zijn verheugd u aan te kondigen dat Alpha Heating een nieuwe naam én look heeft gekregen: welkom bij...  "warm wonen"! Terwijl we onze 30-jarige deskundigheid in haarden en kachels blijven koesteren, omarmen we nu ook met trots een nog uitgebreider aanbod in huis- en interieurdesign. Of u nu bouwt, renoveert, of simpelweg uw leefruimte wilt vernieuwen, bij warm wonen vindt u alles onder één dak.

Haard veranda

Het idee dat een haard of kachel enkel thuishoort in de woonkamer of keuken is lang vervlogen tijd. Tegenwoordig kan en mag alles! Durf gerust outside the box te denken en maak een afspraak om ideeën te bespreken met onze experten. Misschien komt je haard wel veel meer tot zijn recht in een ruimte waar je initieel niet aan dacht. Weinig inspiratie? Alpha Heating geeft je 4 verrassende suggesties mee.

Kerstshopping voor je haard

It’s beginning to look a lot like Christmas… Hoog tijd om je huis te versieren voor de gezelligste tijd van het jaar. Wil je dit jaar ook je haard een toepasselijke kerstaankleding geven? Wij zochten de leukste decoratie voor je haard bij elkaar!

Breng de natuur binnen

Ga voor groen en breng de kerstsfeer naar je haard. Naast groen kan je ook aan de slag met natuurlijke materialen zoals hout. Creëer een serene sfeer vol warmte!

Haard met hoek

Een haard uitkiezen die volledig past bij je woning? ‘t Is geen evidentie. Kies je voor een inzet- of inbouwhaard? Welk verbrandingssysteem past bij je woning? En waar in de ruimte komt de kachel te staan? Er zijn heel wat factoren waarmee je rekening moet houden. Om er zeker van te zijn dat je niks over het hoofd ziet, sommen we ze hieronder even voor je op.

4 tips om je haard te reinigen

Nu de dagen steeds korter, kouder en donkerder worden gebruiken we ons haardvuur meer. Niks gezelliger dan je ‘s winters voor het vuur te nestelen, toch? Het frequent laten branden van je haard, vraagt echter ook om een goed onderhoud ervan. Zo voorkom je eventuele schade en defecten die brandgevaar in de hand kunnen werken. Een goede onderhoudsbeurt doet wonderen. Verleng de levensduur van jouw Alpa Heating-haard en geniet nog langer van dat knisperende vuur.

inzet- versus inbouwbaard: welk type kies je?

De herfst is opnieuw in het land. We gaan met z’n allen weer vaker op zoek naar de warme gezelligheid van een haardvuur of kachel. Overweeg je zelf de plaatsing van een kachel? Dan behoren een inzet- of inbouwhaard tot de mogelijke opties. Maar wat zijn nu precies de verschillen en wanneer kies je voor welk type? Hieronder alvast een kort overzicht om je op weg te helpen.

Alpha Heating gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.

we zorgen voor een warme thuis