Houthaarden

Echte vlammen, pure ontspanning

Al eeuwenlang is de mens gefascineerd door vuur. Met een houthaard of houtkachel haalt u die authentieke warmte in huis. Weet u wat er zo mooi is aan een haard op hout? Het continu wisselende vlammenbeeld. Geen wonder dat u helemaal ontspant bij het zien van echte vlammen die een heerlijke stralingswarmte geven. Hebt u nog een open haard? Laat die dan nu ombouwen met een moderne houthaard. Zo wint u duurzame warmte en behoudt u toch het charmante vlammenspel van echt vuur.

Terug naar het productenoverzicht
Waar u best aan denkt …
  • Houtopslag

  • Meestal manueel aan te steken

  • Beperkt onderhoud na het stoken

Merken Houthaarden
Altech
Voel warmte. Proef sfeer. Zie kwaliteit.

U wil een pelletkachel of houtkachel kopen? Bekijk dan ook zeker het Altech-gamma. Met een van de Altech-modellen haalt u een speksteenkachel in huis, waarbij u kiest voor ecologische warmte over een lange tijdsperiode.

Bijna 40 jaar geleden importeerde Altech de eerste vrijstaande speksteenkachels uit Amerika. Geïnspireerd door de unieke stookmethode werd besloten om zelf speksteenkachels te gaan ontwerpen en produceren. Men is dan ook trots op het feit dat men al 4 decennia een oerdegelijk Nederlands topproduct maakt.

Door Altech's ruime ervaring binnen dit vakgebied en de mogelijkheid om zelf kachels te ontwikkelen, hebben ze verscheidene nieuwe technieken weten toe te passen. Hierdoor branden Altech-speksteenkachels niet alleen mooi, maar wordt ook een zeer efficiënte verbranding gerealiseerd. De warmte die bij deze verbranding ontstaat wordt door het speksteen zo optimaal mogelijk benut. Daardoor ontstaat een bijzonder hoog rendement dat optimaal bijdraagt aan het zacht verwarmen van uw woning.

warm wonen is officieel verdeler van Altech kachels voor de regio Antwerpen. Kom gerust eens langs en ontdek de Altech pelletkachel of houtkachel in uw stijl!

Austroflamm
Oostenrijkse topkwaliteit

De Oostenrijkse kachelfabrikant Austroflamm heeft reeds meer dan 30 jaar ervaring in het produceren van kachels. Deze houtkachels en pelletkachels hebben dan ook hun kwaliteit reeds lang bewezen.

Typische voor het gamma houtkachels is de sublieme graad van afwerking en de feilloze verbranding. De pelletkachels van Austroflamm kenmerken zich vooral door de makkelijke, intuïtieve bediening, de grote glaspartijen, maar bovenal de echt stille werking.

warm wonen is officieel verdeler van Austroflamm hout- en pelletkachels voor de regio Antwerpen. Kom gerust eens langs en ontdek de Austroflamm kachel in uw stijl!

Barbas
Vuur voor het leven

Kiest u voor het Nederlandse topmerk Barbas, dan kiest u voor jarenlang haardplezier. Barbas is een van de koplopers in houthaarden en gashaarden. Al meer dan 40 jaar investeert het merk in onderzoek en ontwikkeling van haarden en kachels. En die kwaliteit straalt van elk toestel af: laag houtverbruik, stijlvolle materialen en een extreem hoog rendement met lage emissies. Zo investeert u niet alleen in een sfeervolle warmtebron, maar ook in de natuur. Keep your fire for life is geen loze belofte van het merk. U krijgt immers 10 jaar garantie. In prijs/kwaliteit niet te kloppen!

warm wonen is officieel verdeler van Barbas haarden voor de regio Antwerpen. Kom gerust eens langs! Ontdek hier ook zustermerk van Barbas: Bellfires.

Bodart & Gonay
Belgische kwaliteitshaarden met ongekend gemak

Bodart & Gonay werd opgericht in 1957. Na de succesvolle verkoop van duizenden traditionele houtkachels ten tijde van de oliecrisis bleef Bodart & Gonay innoveren als ontwerper van inbouwhaarden sinds de jaren '70.

Bodart & Gonay heeft een rijk assortiment aan inbouwhaarden met gepatenteerde technieken zonder in te boeten aan het design. Ze houdt hierbij rekening met de meest strikte normen inzake verbranding & emissies, zonder het plezier van het vuur uit het oog te verliezen.

warm wonen is officieel verdeler van de Bodart & Gonay-haarden voor de regio Antwerpen. Kom gerust eens langs!

Hoxter
Haarden op maat van uw persoonlijkheid

U wilt uw open haard ombouwen? U zoekt een zuinige inbouwhaard op hout? Hoxter is een moderne haardenbouwer die u zeker moet overwegen. De troeven van Hoxter haarden: strakke lijnen, moderne vormgeving en innovatieve technologie. Zo combineert u een laag verbruik met een optimale warmtebeleving. Bovendien biedt Hoxter u inbouw haarden in verschillende formaten en modellen. Zo past er zeker één in uw bestaande schouw.

warm wonen is officieel verdeler van Hoxter-haarden voor de regio Antwerpen. Kom gerust eens langs en ontdek alle troeven van deze inbouwhaarden op hout!

Jidé
Haarden ‘made in Belgium’

Jidé is een Belgisch kwaliteitsmerk van inbouwhaarden. En neem het gerust van ons aan: Jidé heeft de kachel heruitgevonden. Wil u een haard als hoofdverwarming of bijverwarming? Jidé biedt u de meest vooruitstrevende verbrandingstechniek en baanbrekende designs. Het resultaat: u geniet van optimale warmte, pure schoonheid en een laag energieverbruik. Meer nog: bij Jidé is zelfs maatwerk mogelijk. Zo krijgt u de haard die perfect bij uw woonstijl past, met 8 jaar garantie!

warm wonen is officieel verdeler van Jidé haarden voor de regio Antwerpen. Kom gerust eens langs!

Jydepejsen
Fire by design

Denkt u aan Scandinavië, dan denkt u aan oogstrelend design. Het Deense topmerk Jydepejsen biedt u vrijstaande houtkachels die gezien mogen worden. Bovendien vindt u in elke kachel het unieke DuplicAir-systeem terug. Daarmee regelt u heel eenvoudig de warmteafgifte en het vlammenbeeld. Zo geniet u op koude winterdagen optimaal van uw karaktervolle kachel. Leuk om te weten: Jydepejsen is een familiebedrijf, net als warm wonen. Passie voor techniek en design zit dan ook in hun Deense genen. Ontdek al hun kachels met 5 jaar garantie in onze toonzaal in Schoten bij Antwerpen.

warm wonen is officieel verdeler van Jydepejsen kachels voor de regio Antwerpen. Kom gerust eens langs!

Kalfire
Inbouwhaarden voor kenners

Bent u op zoek naar een stijlvolle liftdeurhaard, inbouwhaard op gas of een uiterst realistische elektrische haard? Het Nederlandse haardenmerk Kalfire combineert de expertise van een groot bedrijf met de betrokkenheid van een familiebedrijf. Kalfire biedt u haarden met exclusieve afwerking en eigenzinnige afmetingen. U wil een panoramische gashaard met een indrukwekkend realistisch vlammenbeeld? Of een hele strakke liftdeurhaard, zonder storende lijsten rond het glas? Ontdek dan snel het innovatieve gamma haarden en kachels van Kalfire.

warm wonen is officieel verdeler van Kalfire kachels voor de regio Antwerpen. Kom gerust eens langs!

Rika
Het vuur van Oostenrijk

U wil een pelletkachel of houtkachel kopen? Ontdek dan snel het gamma Rika kachels. Met een Rika in uw woonkamer kiest u voor ecologische warmte en het ultieme gebruiksgemak.

Geen wonder dat dit kwaliteitsmerk marktleider is in Duitsland en Oostenrijk op het gebied van pelletkachels. Kom eens naar de toonzaal en leg uw oor te luisteren. Ssst … Rika biedt u de stilste pelletkachel die u kan vinden. Uniek in hun aanbod: een combikachel die werkt op hout en pellets. Of beter nog: het Rikatronic-systeem. Uw houthaard ontsteekt automatisch, regelt zelf het vuur en vertelt u wanneer u best hout bijvult.

warm wonen is officieel verdeler van Rika kachels voor de regio Antwerpen. Kom gerust eens langs en ontdek de Rika pelletkachel of houtkachel in uw stijl!

Tulikivi
De speksteenkachel

De massieve speksteenkachels van Tulikivi zijn warmteaccumulerende houtkachels die slechts een paar uur hoeven gestookt te worden voor minstens 24 uur warmte. De Tulikivi-speksteen is immers bijzonder goed in staat veel warmte op te slaan in een klein volume en is bovendien beter bestand tegen warmte dan metaal of gietijzer.

Dat maakt een Tulikivi enorm tijdbesparend, ideaal wanneer men een maximum aan warmte uit hout wil halen zonder slaaf te worden van de houtkachel.

Misschien wel het belangrijkste voor het wereldwijde succes van deze kachels is de behaaglijke stralingswarmte. Deze stralingswarmte biedt overigens vele gezondheidsvoordelen, in het bijzonder voor mensen met allergieën of astma. De natuurstenen kachels bieden ook extra voordelen inzake veiligheid, ook voor kinderhandjes. Zo kan men zich bijvoorbeeld niet verbranden aan de zachte warmte van speksteen.

Wiking
Made in Denmark

WIKING-houtkachels worden geproduceerd door HWAM A/S. Tot groot genoegen van consumenten over de hele wereld maakt het vakpersoneel van HWAM A/S dagelijks unieke en esthetische producten samen met zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsleveranciers. Deze houtkachels worden geproduceerd in de eigen moderne fabriek in Hørning, ten zuiden van Aarhus, in het hart van Denemarken. Hier ontwikkelen en produceert men prachtige kachels die hand in hand gaan met traditioneel vakmanschap. Dit resulteert uiteindelijk in het perfecte product. Bij HWAM A/S richt men zich op milieuvriendelijke en CO2-neutrale verbranding. HWAM A/S doet dit via unieke verbrandingssystemen die in alle modellen zijn ingebouwd, zodat de energie van hout zo goed en schoon mogelijk kan worden benut.

WIKING Automatic heeft veel voordelen: het biedt aanzienlijk meer comfort, omdat de kachel zelf de zuurstoftoevoer regelt. Het zorgt ook voor makkelijker ontsteken, omdat het systeem zorgt voor maximale zuurstofopname in een koude kachel. Daarnaast garandeert WIKING Automatic een schone en efficiënte verbranding; voor zowel u als het milieu. Onderzoeken hebben aangetoond dat u tot 40% brandstof bespaart, dankzij de betere verbranding (in vergelijking met een WIKING-houtkachel zonder WIKING Automatic).

WIKING-houtkachels worden ontwikkeld en vervaardigd met de nieuwste bouwmethoden. WIKING-houtkachels hebben ingebouwde luchtopeningen die het glas constant “reinigen” met lucht. Daardoor branden roetdeeltjes zich niet vast en het zicht op de vlammen wordt niet beperkt. De luchttoevoer is uiterst gebruiksvriendelijk af te stellen met een enkele hendel. WIKING-houtkachels hebben daarnaast een goed geïsoleerde verbrandingskamer die zorgt voor een optimale verbranding. De unieke constructie van WIKING-houtkachels geeft je elke dag praktische voordelen. De houtkachels warmt snel op, het houtverbruik is zo laag mogelijk, de warmteafgifte kan worden aangepast naar wens, en je kunt lange brandintervallen bereiken.

warm wonen is officieel verdeler van WIKING-houtkachels voor de regio Antwerpen. Kom gerust eens langs en ontdek de WIKING-kachel in uw stijl!

Bekijk ons aanbod houthaarden
94 haarden gevonden

Een retro houtkachel in een modern jasje.

Een moderne liftdeurhaard met een tijdloze verhouding....

Een kachel met een tijdloze uitstraling.

Actieve bron van kalmte.

Een kachel met een immens mooi vuurbeeld.

Een liftdeurhaard met een tijdloze verhouding.

Alpha Heating gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.

Kom kijken en voel de warmte

“Uw haard of kachel bepaalt in grote mate de sfeer in uw woonkamer. Daarom krijgt u in onze ruime toonzaal veel brandende opstellingen te zien. Zo ziet u het authentieke vlammenbeeld en voelt u de warmte ook echt.
Advies nodig? Onze toonzaalmedewerkers kennen elk toestel vanbinnen en vanbuiten. En wil u de haard van uw dromen al eens in uw interieur zien? Dan maken we met alle plezier een gratis 3D-simulatie voor u.”

we zorgen voor een warme thuis