• Tulikivi

Tulikivi

Tulikivi

De speksteenkachel

De massieve speksteenkachels van Tulikivi zijn warmteaccumulerende houtkachels die slechts een paar uur hoeven gestookt te worden voor minstens 24 uur warmte. De Tulikivi-speksteen is immers bijzonder goed in staat veel warmte op te slaan in een klein volume en is bovendien beter bestand tegen warmte dan metaal of gietijzer.

Dat maakt een Tulikivi enorm tijdbesparend, ideaal wanneer men een maximum aan warmte uit hout wil halen zonder slaaf te worden van de houtkachel.

Misschien wel het belangrijkste voor het wereldwijde succes van deze kachels is de behaaglijke stralingswarmte. Deze stralingswarmte biedt overigens vele gezondheidsvoordelen, in het bijzonder voor mensen met allergieën of astma. De natuurstenen kachels bieden ook extra voordelen inzake veiligheid, ook voor kinderhandjes. Zo kan men zich bijvoorbeeld niet verbranden aan de zachte warmte van speksteen.

Bekijk alle Tulikivi kachels en haarden

Bezoek ons!

“Uw haard of kachel bepaalt in grote mate de sfeer in uw woonkamer. Daarom krijgt u in onze ruime toonzaal veel brandende opstellingen te zien. Zo ziet u het authentieke vlammenbeeld en voelt u de warmte ook echt.
Advies nodig? Onze toonzaalmedewerkers kennen elk toestel vanbinnen en vanbuiten. En wil u de haard van uw dromen al eens in uw interieur zien? Dan maken we met alle plezier een gratis 3D-simulatie voor u.”

we zorgen voor een warme thuis