Over Alpha Heating

Een vurig familiebedrijf

Wat ooit begon als een kleine kachelwinkel is uitgegroeid tot een sterke speler in de sector van haarden en kachels in groot Antwerpen. Weet u hoe we dat gedaan hebben? Heel simpel. Door koppig vast te houden aan onze familiale waarden: eerlijkheid, respect en warme vriendschap.

Blik op de toekomst

2007: Als klant wilt u uw haard of kachel zien branden voor u een beslissing neemt. Daarom investeren Danny en Dirk in een nieuwe, grote en veelzijdige toonzaal in de Victor Adriaenssensstraat in Schoten. Hier ontdekt u meer dan 60 opgestelde toestellen en voelt u de warmte ook echt. Zo kan u als klant de beste keuze maken.

Alpha Heating vandaag en morgen

De familie groeit en blijft groeien. Vandaag heeft Alpha Heating een uitgebreid team van een uitgebreid team van 16 gemotiveerde medewerkers. Elk met een eigen karakter en expertise. Wat ons bindt: passie en vakkennis. Eerlijk: nog liever dan haarden en kachels verkopen we u het juiste advies. Uw haard heeft immers een grote impact op de sfeer in uw interieur en leven. Leuk om te weten: Alpha Heating zit niet stil. Er zijn alweer nieuwe plannen voor morgen.

Alpha Heating doorheen de tijd

 1. Start Alpha Heating in Schoten

 2. Verhuis naar groter pand in Merksem

 3. Verhuis naar ruime en veelzijdige nieuwbouw in Schoten (huidige toonzaal)

 4. Verdubbeling magazijnen om de groeiende vraag vlot te verwerken

 5. Aanwerving eerste interieurarchitect

 6. Aanwerving tweede interieurarchitect en 550 geplaatste haarden per jaar

 7. 17 medewerkers, 3 installatieploegen en 550 geplaatste haarden per jaar

 8. Ontdek ons op Facebook en blijf op de hoogte van alle toekomstplannen

Alpha Heating gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.

“Elk teamlid heeft z’n eigen expertise. Wat ons allemaal bindt: de kernwaarden van Alpha Heating. Kwaliteit, warme klantvriendelijkheid, eerlijke prijs/kwaliteit en onze drang naar perfectie en vernieuwing.”

Onze services

 • Gratis advies & 3D-simulatie
  Benieuwd naar je nieuwe interieur met haard? Krijg een gratis preview!
 • Perfecte plaatsing door eigen vakmensen
  Onze installateurs kennen uw haard of kachel door en door. Zo bent u zeker van een perfecte plaatsing en vakkundige afwerking.
 • Service: voor, tijdens en na
  Een kachel verkopen kan iedereen. Met service en advies maken we graag het verschil voor u.

Stapsgewijze begeleiding

1 Bezoek onze toonzaal

U komt langs in onze ruime toonzaal. Daar krijgt u alle toestellen en brandende opstellingen te zien. Zo hebt u een goed beeld van uw droomhaard. Advies nodig? Vanaf uw eerste stap in de showroom tot uw finale keuze staan onze vuuradviseurs u graag bij.

Een tip: breng een foto, schets of plan van de bestaande situatie mee.
Zo kunnen we u heel concreet adviseren.

2 Krijg persoonlijk advies

Bij Alpha Heating krijgt u heel wat types kachels en haarden te zien. We werken daarvoor samen met de beste fabrikanten van België en Europa. U vindt dus zeker een toestel dat perfect in uw interieur past.

Hebt u samen met ons de kachel of haard van uw dromen gevonden? Dan krijgt u een heldere en eerlijke prijsofferte van ons. Alpha Heating werkt bewust samen met vaste kwaliteitsmerken. Zo kunnen we altijd een scherpe prijs voor u onderhandelen. Een greep uit onze merken: Barbas, Bellfires, Kalfire, Hoxter, Saey, Rüegg, Rika pelletkachels, Flam haarden en kachels

Goed om te weten: ook onze toonzaalmedewerkers kennen elk toestel vanbinnen en vanbuiten. Stel dus gerust al uw vragen. U wil uw favoriete haard of kachel al eens in uw interieur zien? Dat kan! Alpha Heating biedt u een gratis 3D-simulatie.

3 Bestel uw droomhaard

U hebt uw droomhaard gevonden. Het genieten kan bijna beginnen! Maar eerst nog: de installatie. Bij de bestelling van uw haard of kachel leggen we onze agenda’s samen en zoeken een installatiedatum die u best past. Vaak komt onze vuuradviseur op voorhand al eens een kijkje nemen om de technische haalbaarheid te checken. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

4 Installatie van uw haard of kachel

Op de afgesproken dag komen onze monteurs uw kachel of haard installeren. Alpha Heating heeft een vast team technici. U krijgt dus echte vakmensen over de vloer. Uw garantie op een propere en professionele plaatsing!

Leuk om te weten: Alpha Heating volgt alle innovaties op de voet. Is er een nieuw toestel op de markt? Dan volgen onze technici trainingen tot ze ook dat model helemaal kennen. Noem ons gerust kachelfanaten.

5 Service, service en service

Bij Alpha Heating stopt de service niet bij de plaatsing. Dan begint het pas! Na de plaatsing geven we u graag alle tips om zuinig te verwarmen. Koos u een houtkachel? Dan krijgt u een gratis stookcursus. Zo haalt u het maximale uit uw houthaard en wint u aan gebruiksgemak!

Heeft uw kachel een onderhoud nodig? Ook dan staan we voor u klaar. U krijgt om de twee jaar een persoonlijke herinnering voor het onderhoud of nazicht. U hoeft dus helemaal niks te regelen en geniet zorgeloos van echte warmte. Jaar na jaar na jaar.

Kom kijken en voel de warmte

“Uw haard of kachel bepaalt in grote mate de sfeer in uw woonkamer. Daarom krijgt u in onze ruime toonzaal veel brandende opstellingen te zien. Zo ziet u het authentieke vlammenbeeld en voelt u de warmte ook echt. Advies nodig? Onze toonzaalmedewerkers kennen elk toestel vanbinnen en vanbuiten. En wil u de haard van uw dromen al eens in uw interieur zien? Dan maken we met alle plezier een gratis 3D-simulatie voor u.”

we houden u warm