Uw oude kachel is 300 euro waard!

Sommige zaken zijn dringend aan vervanging toe. Jouw oude kachel bijvoorbeeld. Waarom? We gingen te rade bij de kachelspecialisten van RIKA.

Voor veel mensen is de kachel een trouwe huisgenoot. Zeg nu zelf: wat is er tijdens koude herfst- en winterdagen gezelliger dan de huiselijke warmte van een kachel? Voor sommigen is de kachel zelfs een pronkstuk of erfstuk waar men aan gehecht geraakt is. Waarom zou je dan je oude exemplaar vervangen? Om meerdere reden, zo blijkt.

Minder verbruik en lagere stookkosten

Het verbruik van een oude kachel, vanaf 10 jaar oud, ligt een pak hoger dan dat van een hout- of pelletkachel van de nieuwste generatie. Wist je dat je tot 50% minder ver-bruikt met een nieuw model? En minder verbruik betekent automatisch minder kosten.

Lagere emissies en tevreden buren

De luchttoevoer voor verbranding wordt volledig automatisch geregeld waardoor de emissies sterk beperkt worden. De uitstoot van fijnstof is bijvoorbeeld tot 500 keer lager dan die van een oude kachel. Dit betekent niet alleen winst voor het milieu maar ook minder hinder voor jouw buren.

Hoger comfort en meer warmte

De warmte wordt nog beter verspreid dan bij oude kachels. Deze verspreiding van de warmte gebeurt niet enkel via straling maar ook via natuurlijk convectie, wat zorgt voor een gelijkmatige opwarming van de ruimte.

Deel dit verhaal:

Alpha Heating gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.

Bezoek ons!

“U krijgt alle toestellen en brandende opstellingen te zien. Zo hebt u een goed beeld van uw droomhaard. Onze toonzaalmedewerkers kennen elk toestel vanbinnen en vanbuiten. Stel dus gerust al uw vragen. U wil uw favoriete haard of kachel al eens in uw interieur zien? Dat kan! Alpha Heating biedt u gratis 3D-simulaties.”

we houden u warm