• Kies voor modern comfort & vervang je open haard

Kies voor modern comfort & vervang je open haard

08/09/2020

Een open haard, het heeft zeker zijn charme. Maar daarmee gepaard ook een heel laag rendement, hij kan geurhinder met zich meebrengen en vervuilt je woonkamer. Nu is het moment om je open haard te vervangen door een gesloten inbouwmodel, je zal versteld staan van het comfort dat je daarvoor terug krijgt!

Er zijn veel argumenten om een open haard te vervangen door een moderne, afgesloten gas- of houthaard. We lijsten de belangrijkste – volgens ons – even voor je op.

1. Veiligheid

Een afgesloten haard is een pak veiliger dan een open haard. Het brandgevaar neemt drastisch af. Bovendien perk je het risico op verwondingen erg in. Denk daarbij voornamelijk aan (klein)kinderen, huisdieren en gasten of bezoekers die geen open haard gewend zijn.

2. Gemak

Zou je, terwijl je open haard nog nasmeult, al naar bed gaan? Of naar de winkel vertrekken en hem laten branden? Van dit soort beperkingen ben je helemaal verlost met een afgesloten haard. Je kan hem in alle veiligheid laten branden, zonder zorgen.

3. Energiebesparing

Met een inbouwhaard op gas of hout verwarm je je woning energiezuiniger. Je bespaart tot wel 50% energie met een inzetcassette in vergelijking met een open haard. En dat is goed voor het milieu en je portemonnee.

4. Het kappen en breken blijft beperkt

Je zou het misschien niet denken, maar het kap- en breekwerk blijft bij een ombouwproject erg beperkt. Alle voorzieningen zijn er namelijk al: je haardplaats en een rookkanaal. Op enkele uren tijd zit je nieuwe inbouwhaard al op z’n plaats.

5. Hoger rendement

Met een afgesloten haard haal je een minimaal rendement van 75% tot wel 85%. Het rendement van een open haard schommelt rond de 15%. Een heus verschil, toch? Bovendien is er vandaag steeds meer aandacht voor milieuvriendelijke en duurzame verwarming. In dat opzicht is een open haard gewoon niet meer van deze tijd. Je investering in de ombouw verdient zichzelf op termijn gewoon terug, de gezelligheid krijg je er bovendien gratis bovenop.

6. Technologische evolutie

De technologie in de haardindustrie verbetert continu. Door moderne verbrandingstechnieken krijg je een schonere verbranding en dus een lager brandstofverbruik. Meteen ook een besparingspost. Wist je trouwens dat een open haard het ventilatiesysteem – verplicht in moderne woningen – kan verstoren en vervuilen? Geen goede combi dus. Met een afgesloten haard heb je dit probleem niet.

De kostprijs

Wat kost dat dan ongeveer, zo’n ombouw? Reken op zo’n 3.000 à 3.300 euro, inclusief toestel, plaatsing, aansluitmaterialen, afwerking en 6% btw. Maar dat bedrag verdien je dus op termijn terug aan energiebesparing en een hogere efficiëntie van je haard.

Wil je een concreet voorstel krijgen voor jouw open haard? Kom langs bij Alpha Heating op afspraak, dan bekijken we samen alle mogelijkheden en maken we een voorstel op maat voor jou.

Deel dit verhaal:

Alpha Heating gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.

Bezoek ons!

“U krijgt alle toestellen en brandende opstellingen te zien. Zo hebt u een goed beeld van uw droomhaard. Onze toonzaalmedewerkers kennen elk toestel vanbinnen en vanbuiten. Stel dus gerust al uw vragen. U wil uw favoriete haard of kachel al eens in uw interieur zien? Dat kan! Alpha Heating biedt u gratis 3D-simulaties.”

we houden u warm