Nieuwbouw: haardwand met gashaard

In dit project was het belangrijk dat de haard zowel zichtbaar was vanuit de zitruimte, maar ook vanuit de naastgelegen keuken. Daarom werd er een ontwerp met een hoekhaard uitgewerkt.

Aan de onderzijde wordt met een lage kast gewerkt, uitgevoerd in MDF zodat deze dezelfde kleur kon aannemen zoals ook de schouwmantel werd geschilderd. Op de kast werd vervolgens een valse wand geplaatst waartegen de televisie wordt gepositioneerd. Alle kabels liggen netjes weggewerkt achter deze wand, doorlopend naar de maatkast waarin de apparatuur weggewerkt zit. Let ook op de nis die op maat van de subwoofer voorzien werd (rechts onderaan).

Naast de tv-wand werd een nis voorzien met legplanken. Dit omwille van de lange tv-wand visueel wat te breken, en om ervoor te zorgen dat televisie centraler kon geplaatst worden ten opzichte van het salon. Het hout van legplanken brengt een extra gezelligheidsaspect in het strakke interieur. Achter de legplanken werd tevens indirecte LED-verlichting voorzien, zodat er geen donker nisje ontstond. Dit geeft bovendien 's avonds een zeer mooi effect.

Alpha Heating gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.

we houden u warm