Nieuwe Karelia-collectie van Tulikivi

Het Finse merk Tulikivi is ’s werelds grootste fabrikant van warmteopslagkachels, met een diepgaande know-how op het gebied van steenbewerking. In Tulikivi’s nieuwe Karelia-kachelcollectie krijgt de schoonheid van speksteen een geheel nieuwe, frisse vorm met behulp van watersnijden. De collectie bestaat uit 12 verschillende kachels waarmee u probleemloos stookt en die allemaal beschikken over het uitstekende warmteopslagvermogen van speksteen. Een deel van de kachels is Scandinavisch strakgelijnd, een deel elegant gedecoreerd. De grote moderne deuren geven ruim zicht op het vuur. In de kachel kunt u daarnaast ook eenvoudig barbecueën en eten bereiden. Daarom presenteert Tulikivi een nieuwe serie kookaccessoires, waarvan de kern wordt gevormd door spekstenen grillstenen, ovenstenen en ovenschalen. Bij alle kachels van de Karelia-serie wordt een rooster op pootjes meegeleverd, waarop u gemakkelijk eten kunt garen.

Tulikivi is koploper in de productie van spekstenen kachels. Nu heeft het van nature gladde speksteen een nieuwe vorm gekregen met behulp van watersnijden. Bij Tulikivi’s Grafia-oppervlaktebehandeling krijgt het speksteenoppervlak met watersnijden een onregelmatig patroon, dat een nooit eerder vertoonde ruwheid en glinstering uit de steen tevoorschijn tovert. In de nieuwe Karelia-kachelcollectie kan voor alle kachels voor aankleding met Grafia-oppervlaktebehandeling worden gekozen, gedeeltelijk dan wel volledig.

Een grote verscheidenheid aan modellen

De Karelia-collectie bestaat uit 12 verschillende kachels: Raita, Raita S, Koli, Koli S, Salvo, Salvo S, Lampo, Lampo S, Akko, Otra, Laivo S en Kelva S. De kachelnamen zijn afkomstig van plaatsnamen in Noord-Karelië, de geboortestreek van Tulikivi in Finland.

De kachels met een S achter de naam zijn smallere modellen, waarin de warmte wordt opgeslagen in de massa rond en boven de kacheldeur. Bij de andere modellen wordt de volledige kachelmassa benut voor het opslaan van warmte. Een warmteaccumulerende speksteenkachel geeft warmte af in de vorm van zachte stralingswarmte, die uw huis wel 24 tot 36 uur warm houdt met slechts een paar keer hout vullen. De richting van de stralingswarmte kan desgewenst worden gestuurd door het plaatsen van isolatie tussen het frame en de mantel van de kachel. Een schoon brandende Tulikivi-kachel is bovendien een ecologische keuze voor het verwarmen van uw huis. Hij verlaagt de stookkosten en verbruikt dankzij een uitstekend rendement slechts een beperkte hoeveelheid hout of pellets.

Karelia-gamma

Het hele jaar door barbecueën

Voor voedselbereiding is in deze nieuwe reeks kachels niet noodzakelijkerwijs een aparte bakoven nodig. In een warmteopslagkachel kunt u op veelzijdige wijze maaltijden bereiden, zowel op open vuur, op gloeiende koolresten als na het doven van het vuur. In de kachel bereid eten heeft een heerlijk, geheel eigen aroma. Brood en pizzabodems worden lekker knapperig op de spekstenen ovenstenen. Vleesschotels stoven heerlijk mals gaar in de spekstenen ovenschaal. Bij de nieuwe Tulikivi Karelia-kachels wordt standaard een metalen rooster met pootjes geleverd, waarop u kunt barbecueën en eten garen. Zo kunt u het hele jaar door van barbecueën genieten, ongeacht het weer.

Kookaccessoires

In het voorjaar van 2017 brengt Tulikivi een aanvullende serie kookaccessoires op de markt, een veelzijdig assortiment met onder meer ovenstenen en ovenschalen. U kunt eten laten garen op de tot de serie behorende gietijzeren grillplaat of spekstenen ovensteen op het rooster in de kachel of op de heet geworden en daarna uit de kachel genomen grillplaat of ovensteen. De grillsteen is een te verhitten spekstenen aromatische steen, waarin u een rauwe biefstuk kunt leggen en bakken. De ovenschalen, ideaal om mee te stoven, zijn verkrijgbaar in twee verschillende grootten. Speksteen slaat behalve warmte ook koude zeer effectief op. Een in de vriezer gekoelde steen is een ideaal dienblad voor bijvoorbeeld rauwe gemarineerde zalm. Met de spekstenen kookaccessoires kunt u nog meer genieten van uw kachel, die uw gezin behalve van warmte ook van eten voorziet.

Deel dit verhaal:

Alpha Heating gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.

Bezoek ons!

“U krijgt alle toestellen en brandende opstellingen te zien. Zo hebt u een goed beeld van uw droomhaard. Onze toonzaalmedewerkers kennen elk toestel vanbinnen en vanbuiten. Stel dus gerust al uw vragen. U wil uw favoriete haard of kachel al eens in uw interieur zien? Dat kan! Alpha Heating biedt u gratis 3D-simulaties.”

we houden u warm