Fijnstofvrij hout stoken kan! Actie: gratis fijnstofafscheider bij uw Tulikivi-speksteenkachel!

15/09/2019

Fijnstofvrij hout stoken kan! Laat ons daar als bewuste gebruikers, installateurs en fabrikanten samen voor gaan. Combineer een slimme Senso-speksteenkachel van Tulikivi met de elektrostatische fijnstofafscheider van Kutzner+Weber. Het klein beetje fijnstof dat een speksteenkachel vandaag nog produceert, wordt afgezet tegen de wand van het rookkanaal. Bij het schoorsteenvegen wordt het eenvoudig als roet verwijderd. Zolang u maar droog hout stookt en het vuur goed aanmaakt, kan u zorgeloos genieten van de hernieuwbare houtenergie en de zalige stralingswarmte van de speksteenkachel. Fijnstofvrij hout stoken kan heel wat verwarmingskosten sparen en het klimaat helpen redden, zonder onze luchtkwaliteit te bedreigen.

Fijnstofvrij stoken

Was u de laatste tijd wat onzeker of hout stoken nog wel kan en mag? Twijfel niet langer! We gaan voluit voor fijnstofvrij houtstoken en om dat te vieren bieden we een gratis fijnstof afscheider van Kutzner+Weber (waarde +/- € 2.000, toestelafhankelijk) bij aankoop van een Tulikivi speksteenkachel gedurende de actieperiode deze herfst.

Karelia-gamma

Hoe werkt een fijnstofafscheider?

De werking van de Airjekt fijnstofafscheider van Kutzner+Weber werkt als volgt:

  • De elektrode in het rookkanaal produceert een spanningsveld wanneer de temperatuursonde een temperatuurverhoging in het rookkanaal detecteert.
  • Dat spanningsveld ioniseert de stofdeeltjes in de rookgassen, zodat ze elektrostatisch opgeladen worden.
  • Door de elektrostatische lading van de stofdeeltjes worden ze aangetrokken tot en afgezet op de schoorsteenwand.
  • Daar klitten de fijne stofdeeltjes samen tot grote stofdeeltjes, die niet langer de schadelijkheid van fijnstof vertonen bij inademing.
  • Bij het reinigen van het rookkanaal worden ze als gewoon roet verwijderd.

Kutzner+Weber & Tulikivi

Deze absoluut unieke actie is het resultaat van een samenwerking tussen het Finse bedrijf Tulikivi en het Duitse bedrijf Kutzner+Weber . De actie is geldig voor alle bestellingen geplaatst tussen 15/9/2019 en 31/10/2019, bij aankoop van een massieve speksteenkachel uit het moderne Karelia-gamma van Tulikivi . De gratis fijnstof afscheider betreft het basismodel Airjekt van Kutzner+Weber en dit aanbod is exclusief eventuele hulpstukken, opties en installatiekosten.

Kom langs in onze toonzaal te Schoten om het Karelia-gamma van Tulikivi te ontdekken en voor alle bijkomende praktische info!

Deel dit verhaal:

Alpha Heating gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.

Bezoek ons!

“U krijgt alle toestellen en brandende opstellingen te zien. Zo hebt u een goed beeld van uw droomhaard. Onze toonzaalmedewerkers kennen elk toestel vanbinnen en vanbuiten. Stel dus gerust al uw vragen. U wil uw favoriete haard of kachel al eens in uw interieur zien? Dat kan! Alpha Heating biedt u gratis 3D-simulaties.”

we houden u warm